De Korenspieker
Erfgoedlogies de Korenspieker (161 m²) combineert historie met sfeervolle luxe. De gerestaureerde graanschuur (bouwjaar 1765) is een exclusieve recreatiewoning met drie etages, voor maximaal vier personen. Eigentijds, klassiek modern ingericht en voorzien van alle modern comfort.  Een heerlijke plek om te genieten.

De Korenspieker staat aan de rand van Winterswijk, aan diverse fiets- en wandelroutes, nabij natuurgebieden. Ideaal voor een stijlvol verblijf, voor rust en actieve ontspanning.

Landgoed De Ravenhorst
In de 13e eeuw stond op deze plaats de roemruchte havezate De Ravenhorst. Roofridder Evert van Rhemen, heer Van Ravenhorst, was er heer en meester. Met zijn broers zou hij hier een goudschat hebben verborgen. Tijdens de Gelderse oorlogen brandde hun kasteel in 1497 geheel af.

Begin 18e eeuw maakte het herbouwde kasteel met de slotgracht plaats voor de huidige boerderij. Landgoed De Ravenhorst bleef imposant, met de vele boerderijen, dieren en landerijen. Nog altijd wordt er gezaaid en geoogst.

Restauratie
De Korenspieker is één van de laatste twee vakwerk korenspiekers van Nederland. Een rijksmonument van grote cultuurhistorische waarde.

Erfgoedlogies De Korenspieker opende in 2010, na een jarenlange intensieve restauratie. Daarbij zijn authentieke materialen en technieken gebruikt. Zoals oude gebinten en strodokken en bijzonder metsel- en timmerwerk. Foto-impressie.