Fietsen en mountainbiken
De Achterhoek is een paradijs voor fietsers. Er zijn vele thema-routes, die zelfs door Duitsland voeren. Op uw eigen fiets of mountainbike of huur een tweewieler. De Korenspieker ligt aan de cultuurhistorische TRAP-route en aan de All Terrain Biken-route. Populaire fietsroutes zijn: de Agri-cultura belevenisroute, de Buurtschappenroute Noord en de Arfgoodroute. U kunt huurfietsen via de Korenspieker bestellen of uw eigen fiets of mountainbike meenemen. De Korenspieker biedt stallingsmogelijkheden.

Wandelen en Nordic Walking
De natuur en cultuurhistorie vormen het ideale decor voor diverse wandelroutesrond Winterswijk en in de Achterhoek en de grensstreek met Duitsland. Populaire wandelroutes zijn de Bekendelle-route en het Noaberpad. De Korenspieker ligt nabij het Scholtenpad en aan een Nordic Walking-route (15 km). In de Korenspieker staan meerdere sets poles voor u klaar.

Golfen
In het sfeerrijke Winterswijkse coulisselandschap ligt een fraai ontworpen 9 holesgolfbaan.

Zwemmen en watersport
Niet ver van de Korenspieker bevindt zich een overdekt, verwarmd zwembad, met een wedstrijdbad, een recreatiebad, whirlpool en een Turks stoombad. In de zomermaanden kunt u buiten zwemmen in het nabije ’t Hilgelo, waar u ook kunt surfen, waterfietsen, roeien en duiken.

Meer activiteiten
Een overzicht van mogelijkheden voor dagtochten en bezoeken in en rond Winterswijk ligt voor u klaar in De Korenspieker. Enkele voorbeelden: De Achterhoek is het grootste wijngebied van Nederland. Proef zelf en bezoek de wijngaarden. Interesse voor geologie? Winterswijk biedt ‘de mozaïekvloer van Nederland’. De steengroeve houdt iedere eerste zaterdag van de maand rondleidingen. U kunt dan zelf fossielen uithakken. Voor boekenliefhebbers biedt het historisch centrum van boekenstad Bredevoort tientallen boekenantiquariaten, boekenmarkten en galeries.